Hvad er kiropraktik

Kiropraktor i Århus C

Kiropraktik, er en samlet betegnelse for den undersøgelse, diagnosticering, information og behandling, man som patient modtager hos en kiropraktor. Klinikkens kiropraktorer på Park Allé i Århus er alle dygtige til at håndtere og behandle akutte såvel som kroniske smerte- og skadesforløb.

Forløbene kan inkludere alt fra nakkesmerter, rygsmerter og lændesmerter til symptomer i arme eller ben, eller mere komplekse forløb som ved piskesmæld, hjernerystelser eller diverse typer af hovedpiner. Kiropraktorer kan også tilbydevejledning og rehabilitering posttraumatisk eller postoperationelt, hvis man har været ude for et større uheld med efterfølgende væsentlig vævsskade og funktionsnedsættelse.

En kiropraktor er derudover særligt uddannet til at diagsnosticere og håndtere forløb med diskusprolaps i lænd eller nakke. I det danske sundhedsvæsen er kiropraktoren den primære sundhedsprofessionelle, der varetager prolapsforløb.

Den hyppigst årsag til henvendelse hos en kiropraktor er, hvis man til dagligt lider af rygsmerter. Få mere information om hvad vi kan gøre for dig, hvis du lider af rygsmerter

CorpusCare er specialister i idræts- og sportsskader

Hvor vi adskiller os fra vores kiropraktor kollegaer, er vores kompetencer ved behandling og vejledning af sports- og idrætsrelaterede problematikker. Heriblandt overbelastningsskader, akutte muskel- og ledskader samt tekniske sportsspecifikke udfordringer, hvor vi yder rådgivning, genoptræning, behandling, og sparring.

Vi tilpasser forløbet,så det giver mening for den enkelte atlet at integrere med hans/hendes disciplin. Vi arbejder og kommunikerer gerne tværfagligt med de enkelte sportsudøveres trænere og coaches. Dette kan være en stor hjælp for at holde en rød tråd og god gennemsigtighed for alle parter i forløbet.

Vores egen erfaring, både som behandlere og idrætsudøvere er, at de bedste behandlingsforløb og resultater opnås, når man samarbejder med en sundhedsprofessionel i øjenhøjde med en selv. Behandleren skal have forståelsefor ens sport, mekanismerne og kræfterne, der er på spil – og i sidste end ved, hvad sporten kræver af en.

Hvis du søger en behandler, der er særlig kompetent inden for din sportsgren, så læs mere om behandlerteamet her

Kiropraktiske behandlingsformer

En kiropraktor kan benytte sig af flere forskellige behandlingsmetoder. Dette inkluderer alt lige fra information, vejledning og undervisning af den enkelte patient til øvelsesinstruktion og igangsætning af træningsforløb. Der kan også bruges diverse manuelle teknikker, som fx bløddelsbehandling og ledmobiliserende teknikker.

Moderne effektiv kiropraktisk behandling er derfor ikke kun afgrænset til behandling med hænderne, men er blot ét blandt mange værktøjer, som en kiropraktor kan bruge til at lindre smerte og øge bevægelighed og funktion i kroppen, så du kan få din livskvalitet tilbage igen.