Svimmelhed - Behandling af fysioterapeut eller kiropraktor i århus

Svimmelhed – hvad er det?

Svimmelhed er oplevelsen af usikker balance, eller af at omgivelserne omkring en bevæger sig, og det kan ofte være svært at skelne de to fra hinanden. Svimmelhed er en hyppig klage, som kan ses ved problemer med ørerne eller synet, ved episoder med nakkesmerter, ved skader på nervesystemet eller ved hjerte-kar-sygdom. Det kan også opstå i forbindelse med angst, stress eller uro. Svimmelhed kan også opstå ved påvirkning af hjernen, fx ved bivirkning af brug af forskellige typer af medicin, indtag af alkohol eller ved væskemangel. Svimmelhed kan også opstå idiopatisk (uden nogen kendt årsag), og vil i de fleste tilfælde også gå væk af sig selv.

Behandling hos Kiropraktor og fysioterapeut i Århus hos Corpus Care

Døjer du med svimmelhed i hverdagen, hjælper din kiropraktor eller fysioterapeut hos CorpusCare i Århus dig gerne med rådgivning og vejledning, samt yder hjælp til behandling af dine symptomer.

Hvilke typer svimmelhed er hyppigst?

Øresten

Ørestens svimmelhed udløses ved bevægelse af hovedet, ofte når du vender dig fra side til side i sengen. Svimmelheden er meget intens, og kan beskrives som at stå på en karrusel, hvor omgivelserne drejer rundt. Øjnene kan nogle gange observeres i rykvis bevægelse mod den ene side, kaldet ”nystagmus”. Svimmelheden skyldes løse øresten i balanceorganet i det indre øre, som din kiropraktor eller fysioterapeut i CorpusCare Århus C kan behandle.

Psykiske årsager

Svimmelhed grundet underliggende psykisk årsag kan opstå i forbindelse med angst, stress og lignende. Ofte er svimmelheden suppleret af generelt utilpashed, trykken for brystet, klump i halsen eller fornemmelsen af at skulle besvime. Din kiropraktor eller fysioterapeut ved CorpusCare i Århus C kan hjælpe dig med at blive diagnosticeret, rådgive og henvise dig til yderligere udredning.

Infektion på balancenerven

Opstår typsik efter en forkølelse eller anden infektion i de øvre luftveje. Ligesom ved øresten kan der observeres rykvis bevægelse af øjenene mod den ene side (nystagmus). Svimmelheden er, ligesom ved øresten, meget kraftig men derimod konstant, og man kan, grundet ubehaget, have kvalme og opkastning. Infektion på balancenerven er sjælden og typisk aftager det langsom af sig selv. Din kiropraktor eller fysioterapeut ved CorpusCare i Århus C kan hjælpe dig med at blive diagnosticeret, rådgive og henvise dig til yderligere udredning.

Svimmelhed kan også skyldes følgende:

Menières sygdom

Opleves som kraftige anfald af svimmelhed. Typisk er svimmelheden suppleret af susen i ørerne, kvalme og opkastning. Hvert enkelt anfald kan vare alt fra få minutter til flere timer. Symptomerne starter ofte kun på den ene side, men kan udvikle sig dobbeltsidigt. Med tiden kan der opstå en konstant susen i ørerne med permanent høretab. Hos langt de fleste går tilstanden over af sig selv, men det kan tage flere år. Din kiropraktor eller fysioterapeut ved CorpusCare i Århus C kan hjælpe dig med at blive diagnosticeret, rådgive og henvise dig til yderligere udredning.

Biomekaniske årsager

Ved nakkesmerter, både akutte såvel som længerevarende, kan der opstå svimmelhed. Dette skyldes nedsat funktion af de nerver, som registerer hovedets stilling i forhold til kroppen. Foruden svimmelhed og de tilgrunliggende nakkesmerter kan man også have hovedpine. Nakkesmerterne, samt hovedpinen og svimmelheden, kan din kiropraktor eller fysioterapeut i CorpusCare Århus C behandle.

Hydrostatisk svimmelhed

Skyldes lavt blodtryk i den stående stilling. Svimmelheden opstår typisk, når man rejser sig fra siddende eller liggende stilling, og det kan af og til føre til besvimelse. Det lave blodtryk, og dermed udviklingen af svimmelheden, kan være normalt og ufarligt, især hos kvinder. Dog kan det også skyldes anden underliggende sygdom, hvorved din kiropraktor eller fysioterapeut i Corpus Care Århus C vil henvise dig til yderligere udredning. 

Hvilke typer svimmelhed kan vi behandle?

Din kiropraktor eller fysioterapeut kan hjælpe dig med at undersøge, diagnosticere og henvise dig til egen læge. Ved tilfælde af svimmelhed på baggrund af især løse øresten eller grundet akutte eller kroniske nakkesmerter, kan kiropraktoren eller fysioterapeuten i CorpusCare i Århus C sætte gang i den nødvendige behandling med det samme.

Undersøgelse hos rygcenter i Århus

Hos CorpusCare, din kiropraktor og fysioterapeut i Århus C, er vi altid parat til at hjælpe dig, uanset hvilken type svimmelhed, du lider af. Vi er meget kompetente inden for undersøgelse og udredning af de fleste typer svimmelhed, og er dygtige til behandling af svimmelhed ved øresten såvel som ved nakkesmerter. Vores tværfaglige setup med kiropraktor, fysioterapeut, psykolog og speciallæge gør os i stand til at undersøge, konferere og udrede på tværs af flere sundhedsprofessioner, for at sikre dig det mest trygge og effektive forløb fra du kommer, til du går.

Du kan læse mere om, hvad vi kan gøre for dig i vores rygcenter her

Ønsker du at bestille en tid til konsultation, kan du se telefontider og kontakte hos her.  Da det ikke kræver en lægehenvisning at få en konsultation hos en kiroprakator, kan du også vælge at booke en tid online til kiropraktor eller fysioterapeut i Århus.