Kiropraktor
Kiropraktor i Århus C
En kiropraktor er specialist i diagnostik, udredelse og behandling af smerter og skader i kroppens muskler, led og nervesystem. Hos Corpus Care er dette ingen undtagelse. Klinikkens kiropraktorer i Århus er alle dygtige til at håndtere og behandle akutte såvel som kroniske smerter i nakke, ryg, lænd, arme og ben. En kiropraktor kan også hjælpe dig, der lider af mere komplekse smerteforløb. Dette kunne være piskesmæld, hjernerystelser, hovedpiner, diskus prolaps eller vejlede posttraumatisk såvel som postoperationelt.
Vores særlige kompetence, og hvor vi adskiller os fra vores kollegaer, er behandling af sports- og idrætsrelaterede problematikker. Dette inkluderer blandt andet overbelastningsskader, akutte muskel- og ledskader eller tekniske sportsspecifikke udfordringer. Her tilbyder vi rådgivning og sparring, genoptræning, behandling, funktionel optimering, der tilpasses, så det giver mening for den enkelte atlet at integrere med hans/hendes disciplin.
Hvad kan en kiropraktor?
En kiropraktor er en autoriseret sundhedsprofessionel med en 5-årig universitetsuddannelse og 1 års efterfølgende turnusforløb. Uddannelsen tager udgangspunkt i medicinstudiet, hvorved man besidder en 3-årig bachelor i medicin og en 2-årig kandidatgrad. Modsat lægernes kandidatgrad beskæftiger en kiropraktors kandidat sig udelukkende med smerter, skader og andre symptomer fra bevægeapparatet.
Denne 6-årige uddannelse sikrer en høj faglighed og baggrundsviden. Derfor kvalificerer en kiropraktor sig som værende specialist på lige fod med øvrige speciallægetitler. Kiropraktorers speciale er undersøgelse, diagnostik, behandling og forebyggelse af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet. Er du interesseret i at blive klogere på kiropraktorer, kan du læse mere her.
Dit første besøg i klinikken
Hvordan behandler en kiropraktor hos Corpus Care?
I forbindelse med dit forløb, kan din kiropraktor benytte sig af en bred vifte af forskellige behandlingsmuligheder. Dette kan bl.a. inkludere information, vejledning og undervisning af den enkelte patient i egenhåndtering af sine smerter. Hertil gives der også instruktion i relevante øvelser og evt. igangsætning af træningsforløb.
Der kan også benyttes diverse manuelle teknikker, som fx bløddelsbehandling og ledmobiliserende behandling – også kaldt manipulationer. Disse kan især hjælpe patienter med bevægeindskrænkning og utryghed ved bevægelse til hurtig smertelindring og bedre bevægelighed. Det er dog hverken en nødvendighed, eller et krav at skulle modtage hos en kiropraktor, hvis man ikke ønsker det.
Så hvad er Kiropraktik?
Kiropraktik dækker ikke længere blot over brugen af manuelle behandlinger og teknikker, men derimod af det samlede behandlingsforløb. Dette tilpasses af kiropraktoren til den enkelte patients problemstilling og ønsker, hvorfor man altid føler sig tryg under sit forløb.
Vil du blive klogere på hvad, din kiropraktor hos Corpus Care i Århus C kan behandle, kan du læse nærmere her.
Kom hurtigt i behandling for dine smerter
Som kiropraktor er man specielt uddannet i at diagnosticere skader, smerter og sygdomme i bevægeapparatet. Kiropraktorer er på lige fod med andre speciallæger, hvorfor det ikke kræver henvisning, at gå til kiropraktor for at modtage kiropraktik. Kiropraktoren kan, hvis der skulle opstå behov, også henvise til billeddiagnostisk udredning, fx MR-scanning, røntgen eller ultralydsscanning. Kiropraktorer kan også anbefale og henvise til videre udredning via din egen læge.
Søger du hjælp til udredning og behandling af dine smerter eller en skade hos en kiropraktor i Aarhus C ? Kiropraktorerne hos Corpus Care står altid klar til at hjælpe dig hurtigt og effektivt!
Kontakt vores klinik via nedenstående link, på telefon, mail eller book din tid til kiropraktor online.
Ofte stillede spørgsmål
En kiropraktor er en sundhedsfaglig person på speciallægenniveau med en 6 årig universitetsuddannelse, der er specialiseret i diagnostik og udredning af smerter og skader i kroppens muskler, led og nervesystem. Kiropraktorer anvender alt lige fra diverse manuelle teknikker, som fx manipulation af led og bløddelsbehandling, til rådgivning, vejledning og øvelser for at genoprette normal funktion og bevægelse og reducere smerte.
Du kan besøge en kiropraktor, hvis du oplever smerter eller stivhed i muskler og led, eller har pådraget dig en akut skade. Det kan også være relevant at besøge en kiropraktor, hvis du har hovedpine, migræne eller udstrålende smerter i arme eller ben. Du kan også besøge en kiropraktor forebyggende, for at få en undersøgelse og dialog om, hvordan du kan reducere din risiko for smerter og skader i fremtiden.
Et behandlingsforløb hos en kiropraktor starter altid med en grundig dialog om din smerte eller skade og efterfølgende undersøgelse af relevante muskler, led, funktionelle tests og bevægelser, samt funktion af nervesystemet. Herefter vil kiropraktoren anvende den behandlingsstrategi, som er relevant ift. de fund, der er blevet gjort. Der kan benyttes forskellige manuelle teknikker, instruktion i øvelser, samt dialog, rådgivning og vejledning såvel som patientuddannelse i håndtering af den enkelte problemstilling.
Behandlingen kan være en smule ubehagelig eller øm, men bør ikke være smertefuld. Din kiropraktor vil altid arbejde ud fra din smertetolerance og justere behandlingen derefter.
Du kan finde en god kiropraktor i Århus ved at undersøge anmeldelser og erfaringer fra andre patienter. Du kan også bede om anbefalinger fra din læge, venner eller familie. Det er vigtigt at finde en kiropraktor, som du føler dig tryg ved og har tillid til.
Der kan være mindre bivirkninger som ømhed, stivhed eller træthed efter behandlingen, men disse forsvinder normalt hurtigt. Alvorlige bivirkninger er sjældne, men din kiropraktor vil altid informere dig om eventuelle risici og tage hensyn til dine individuelle behov og helbredstilstand.
Kiropraktisk behandling er omfattet af den offentlige sygesikring i Danmark, hvorfor der ydes et tilskud til behandling hos kiropraktorer på ca. 20% – derved er der også en patientandel, som ikke dækkes af det offentlige. Langt de fleste private såvel som virksomheds sundhedsforsikringer dækker kiropraktik. Du kan kontakte dit forsikringsselskab for at undersøge dine muligheder.
Antallet af behandlinger afhænger af din specifikke problematik og individuelle behov. Din kiropraktor vil udarbejde en behandlingsplan og fremlægge den for dig, når du og din kiropraktor har været igennem den indledende dialog og undersøgelse ved din første konsultation.
Kiropraktorer er til for alle aldre og kan betragtes som en speciallæge i bevægeapparatet. Derfor, hvis du, dit barn, eller en du kender, har behov for undersøgelse, udredning og behandling af en skade, smerter, sygdom i bevægeapparatet eller blot ønsker en funktionel vurdering i forbindelse med optimering i din sportsgren, kan en kiropraktor hjælpe dig.
Manipulationsbehandling er for sig selv ikke farlig. Dog kan der opstå alvorlige bivirkninger, hvis man som patient har andre underliggende sygdomme, som kan give komplikationer til behandlingen. Det kan omfatte personer med visse medicinske tilstande eller skader, ældre mennesker med nedsat knogletæthed eller uopdagede underliggende sygdomme. Din kiropraktor vil derfor altid undersøge din helbredstilstand og vurdere, om der skal tages særlige forbehold, inden du bliver tilbudt manipulationsbehandling.
Ja, kiropraktorer kan hjælpe med alle former for smerter og skader i kroppen, hvad end de er længerevarende eller nyopståede – herunder rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine og migræner, svimmelhed eller overbelastningsskader.