Nakkesmerter - Behandling af fysioterapeut eller kiropraktor i århus

Nakkesmerter – en folkesygdom

Nakkesmerter forekommer meget hyppigt og er ofte forbipasserende, men kan være tilbagevendende og i nogle tilfælde udvikle sig til at blive kroniske. 30-50% af den voksne befolkning oplever årligt nakkesmerter, og op mod 300.000 danskere søger hjælp og behandling for deres nakkesmerter – mange af dem hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

Ondt i nakken, men hvorfor?

De hyppigste årsager til ondt i nakken er smerter fra muskler og led, der tit og ofte også kan give hovedpine – læs mere her. Nakkesmerter kan også opstå i forbindelse med discusprolaps i nakken, som følge af slidgigt i nakken eller opstå efter et fald eller traume som for eksempel ved piskesmæld. Ved diskusprolaps i nakken, kan der opstå udstrålende symptomer i armene – læs mere om diskusprolaps her.

Alvorlige årsager til nakkesmerter er meget sjældne og udgør kun 1-3% af henvendelserne til sundhedsvæsenet. Der kan være tale om gigtsygdomme eller bindevævssygdom, der ofte også påvirker led og muskler andre steder i kroppen samtidigt med nakken. Endnu sjældnere kan det skyldes frakturer efter en ulykke, kræft eller være tegn på en rift på et blodkar eller en blodprop.

Nakkesmerter er, ligesom smerter i lænden, uspecifik og multifaktoriel i sin natur. Derfor kan stress, manglende eller dårlig søvn samt bekymringer og frygt for sine smerter have stor betydning ved smerter i nakken. Er man ked af sit arbejde eller noget i hjemmet, kan det også påvirke ens smerteopfattelse. Sidst, men ikke mindst, betyder ens vaner, kost, motion og bevægelse også meget for hyppighed, varighed og intensiteten af en nakkesmerter.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Behandling af nakkesmerter:

Selvom nakkesmerter ofte er helt ufarlige, kan det være en god ide at søge hjælp hos en kiropraktor eller fysioterapeut. Det er især en god ide, hvis du er bekymret, ikke har oplevet bedring inden for et par uger, eller blot ønsker rådgivning, vejledning og evt. manuel behandling. Har du udstrålende symptomer i armene med eller uden ændret kraft og følesans, smerter i hvile eller om natten, fået en ny og ukendt hovedpine, har opkast, svimmelhed eller syns- og høreforstyrrelser, eller sygdomsfornemmelse og influenza lignende symptomer, er det vigtigt, at du henvender dig og bliver undersøgt.

Undersøgelse hos rygcenter i Århus

Hos CorpusCare, dit rygcenter i Århus C, er vi altid parat til at hjælpe dig, hvad enten du lider af rygsmerter, nakkesmerter eller lændesmerter. Vi er meget kompetente inden for undersøgelse, udredning og behandling af akutte såvel som længerevarende smerter i ryggen, og vi lever altid op til gældende kliniske retningslinjer. Vores tværfaglige setup gør os i stand til at undersøge, konferere og udrede på tværs af flere sundhedsprofessioner, for at sikre dig det mest trygge og effektive forløb fra du kommer, til du går.

Du kan læse mere om, hvad vi kan gøre for dig i vores rygcenter her,kan du se telefontider og, kontakte os her.  Da det ikke kræver en lægehenvisning at få en konsultation hos en kiropraktor, kan du også vælge at booke en tid online hos Corpus Care i Århus C.